≡ Menu

Alvedon alkohol

Alvedon alkohol – en olämplig kombination i många fall.

Funderingar kring hur förhållandet mellan medicin och alkohol är, är nästan alltid aktuella.

När du äter medicin som du fått av din läkare har du förmodligen fått veta hur dessa mediciner fungerar, och om du utan risk kan dricka några glas vin under behandlingen. När du däremot handlar dina mediciner receptfritt på apoteket, eller i dagligvaruhandeln kan det vara svårare.

På apoteket kan du alltid få svar på dina frågor, men det kanske inte är alltid som du vill ställa sådana frågor.

Alvedon och alkohol – nej, om du har alkoholproblem

Om du har problem med alkoholmissbruk, det vill säga om du ofta och under längre perioder dricker alkohol ska du inte använda Alvedon, och inte heller andra läkemedel med paracetamol.

Det är nämligen så att när din kropp tar emot paracetamol och bryter ned ämnet i levern bildas det giftiga ämnen.

Om du druckit alkohol under en tid kan din kropp vara så nedsatt efter detta att den inte kan klara att ta hand om dessa farliga ämnen, och då kan du få svåra leverskador. Så svåra att det kan bli livshotande. Med tanke på detta ska du alltid undvika mediciner med paracetamol.

Ta alltså inte heller Alvedon om du har sådana problem.

Kan du ta en tablett dagen efter?

Den kanske vanligaste frågan är nog om du kan ta en huvudvärkstablett dagen efter, om du druckit något vinglas kvällen innan.

Om du inte har några alkoholproblem annars, och heller inte har någon leversjukdom eller leverskada kan du utan risk ta en enstaka tablett även om du druckit lite alkohol kvällen före. Du bör dock inte äta Alvedon samtidigt som du dricker.

Måttliga mängder alkohol, och någon enstaka Alvedon dagen efter är alltså inte farligt.

Som i de flesta fall är det alltså även här sunt förnuft och måttlighet som är ledstjärnan.

Alvedon alkohol i kombination – förstärker inte effekt

Tyvärr finns det en del som inte bryr sig om hur farligt det kan vara, utan de stoppar i sig läkemedel tillsammans med alkohol för att förstärka berusningsgraden på detta sätt. Dumt, och mycket farligt!

Men, när det gäller Alvedon ger detta ingen effekt alls eftersom paracetamol inte har den förstärkande effekten av alkohol som du kan hitta hos en del andra läkemedel.

Med andra ord går inte alkohol och alvedon hand i hand ens om du vill skapa en ökad berusning.

Det enda du kan åstadkomma är farliga förgiftningar om du kombinerar dem på fel sätt. Fel sätt i detta fall är alltså stor alkoholkonsumtion och Alvedon, eller långvarig alkoholkonsumtion och Alvedon.

Huvudvärken efter en god middag med ett par glas vin kan du alltså däremot bota med en Alvedon dagen efter om du vill, utan att detta medför några risker.

Alvedon alkohol, anmärkning; äremot ska du alltid se upp med Alvedon och alkohol om du har problem med alkoholmissbruk.